Přeskočit na hlavní obsah stránky

2020/2021

ROZVRHY HODIN

V sekci základní škola najdete rozvrhy hodin na školní rok 2021/2022

Informace k zahájení školního roku 21/22

Již se začíná zcela naplňovat oblíbená průpovídka" jeřabiny červenají, učitelé blednou" a začátek školního roku se blíží. Metodický pokyn MŠMT /viz odkaz níže/ již vyšel a poskytuje nám přesné informace o zahájení školního roku a jeho průběhu. Z hlediska hygienických opatření se mnoho nemění, stále zůstávají v platnosti roušky mimo prostor tříd a venkovní prostory, testování zatím v termínech 1. , 6. a 9. září AG- testy /žáci 1. ročníku až 2. září/. Bližší informace k zahájení školního roku sdělím v průběhu příštího týdne.
Přeji krásný zbytek prázdnin, hodně sluníčka a jen samé pozitivní myšlenky - "hurá škola začíná". JP

msmt_manual-k-provozu-skol-a-testovani-zari-2021.pdf

Výše úplaty za předškolní vzdělávání ve školním roce 2021-2022

Stanovení výše úplaty na období 01. 09. 2021 do 31. 08. 2022
Na období školního roku 2021/2022 stanovuje ředitelka mateřské školy výši měsíční úplaty za předškolní vzdělávání v mateřské škole v částce 370,- Kč.
Zákonnému zástupci dítěte, které nedocházelo do mateřské školy ani jeden den příslušného kalendářního měsíce a kterému bylo vydáno rozhodnutí o snížení úplaty za předškolní vzdělávání, stanovuje ředitelka mateřské školy výši měsíční úplaty za předškolní vzdělávání v mateřské škole v částce 250,- Kč.
O snížení úplaty musí zákonný zástupce písemně požádat ředitelku školy.
Celé znění směrnice v příloze: uplata-za-ms-2021-22.docx

ICT v MŠ

Do fotogalerie bylo přidáno nové album ICT v MŠ

Třetí zpráva ze školy v přírodě

Dopolední program opět v areálu. Soutěže družstev i jednotlivců - přetahování lanem, kolo štěstí, skákání v pytli a šipkovaná. Po obědě a odpoledním klidu jsme jeli na další cyklistickou vyjížďku. Zažili jsme jízdu terénem, přechod přes potok a jízdu trávou. Cílem cesty byla obora divokých koní, bohužel byli tak "divocí", že jsme je ani neviděli. Další zastávka - Rytířské hradiště, lesní tělocvična a nezbytná zastávka u stánku s občerstvením. Takový "kšeft" již dlouho neměli, párky v rohlíku, ledovou tříšť a zmrzlinu jsme zcela vykoupili. Po návratu a výborné večeři jsme ještě dokončovali dopolední soutěže. Před spaním se opět rozdělovaly ceny nejlepšímu družstvu i jednotlivcům. Váš tým ŠvP

Informace pro rodiče

Vážení rodiče, pokud jste si dnes na internetu přečetli zprávu o prudké otravě u žáků na škole v přírodě nedaleko Hradce Králové, tak nás se to netýká. Jsme v naprostém pořádku a právě vyjíždíme na další cyklistický výlet do krásných lesů v okolí. JP

Druhá zpráva ze školy v přírodě

Dnešní dopoledne jsme věnovali paraolympiádě. Děti si vyzkoušely těžký život nevidomých lidí. Veškeré aktivity dělaly se zavázanýma očima, slalom s bílou holí, poznávání mincí hmatem, chůze s kelímkem vody mezi židlemi, stavění věže z kostek a sbírání malých magnetů velkým magnetem. Po dobrém obědě - kuře s rýží a pórková polévka a odpoledním klidu jsme vyjeli na kolech. Cílem naší cesty byl lanový park - Na větvi na okraji Hradce Králové. Úžasný areál - skvělý tip na prázdninový výlet. Po návratu do tábora proběhlo vyhlašování vítězů dopoledních soutěží, každý účastník si odnesl nějakou cenu. Další den utekl jako voda a den návratu se blíží. Váš tým

První zpráva ze školy v přírodě

Zasílám první zprávy ze školy v přírodě. Cesta proběhla zcela bezproblémově. Po výborném obědě jsme se ubytovali. Objekt byl zcela zrekonstruován a vypadá velmi pěkně.
Po "boji" s povlečením a vybalením kufrů jsme vyjeli na první obhlídkovou trasu cca 13 km. Zastavili jsme se v oboře, kde žijí mufloni Čertík a Bertík se svými laněmi a roztomilými mláďaty a taky divočák Lojzík. Po prohlídce obory jsme pokračovali až k Mazurově chatě, kde proběhl první nákup - zmrzlina, točená malinovka a párky v rohlíku. Po návratu a dobré večeři došlo i na první soutěže - skládání pexesa, rozebrané propisky a prolézání papírovým oknem. Večerka se trošku protáhla, ale ve 22 hodin byli již všichni na lůžku. Slzičky žádné nebyly.
Dnešní ráno bylo trošku " pošmourané", ale přesně odpovídající dopolední soutěži - brannému závodu - jízda na kole, běh s kolem, slalom, střelba do terče a hod na cíl. Všichni byli perfektní a moc se snažili. Nyní již svítí sluníčko. Proto po krátkém odpočinku vyrážíme opět na kola a jedeme ke Stříbrnému rybníku, kde se trochu svlažíme a v kiosku zase něco nakoupíme. Večer bude vyhlašování soutěží a rozdávání cen, za které všem velice děkuji. Užívejte sluníčko a pohodové dny bez Vašich miláčků :-) ŠvP tým

Škola v přírodě - informace

Vážení rodiče,
zasílám bližší informace ke škole v přírodě:
Termín: 20. 06. 2021/ne/ - 25. 06. 2021 /pá/
Odjezd: 20. 06. 2021 v 9:00 od budovy školy /sraz před školou v 8:15/
Návrat: 25. 06. 2021 mezi 12:00 – 12:30 hodin
Adresa zařízení: Tábor Jana Amose Komenského, Běleč 121, 503 46 Třebechovice pod Orebem
www.taborbelec.cz

  • Vzít na školu v přírodě:
    SEŘÍZENÉ A NAHUŠTĚNÉ KOLO/popř. náhradní duši/
    B- KOMPLEX
    pláštěnku
    Kinedryl /kdo nesnáší autobus/
    igel. sáček do autobusu
    sluneční brýle
    klobouk, kšiltovka
    opalovací krém
    holinky
    plavky
    ručník
    tašku na špinavé prádlo
    helmu na kolo odpovídající velikosti
    hygienické potřeby
    malý batůžek
    psací potřeby + blok
    oblečení dle individuálního uvážení
    přezůvky na chatu
    repelentní přípravky/ popř. přístroj do elekt. zásuvky/
    cyklistickou láhev na pití/nebo do batohu/
    roušky nebo respirátory
    kapesné /u menších dětí lze dát do obálky a nechat u p. ředitelky/.

  • Zákaz vlastních mobilních telefonů, tablety lze- budete daleko klidnější, protože děti někdy nedokáží správně vyhodnotit situaci a Vy jim z domova stejně nepomůžete. Prosím důvěřujte nám. Kontakty na naše telefony děti přinesou na tištěných informacích. Volat můžete každý den, nejlépe v době poledního klidu 12:30 - 14:00 nebo v podvečer po 18 hodině.

  • Zavazadlo balte s dětmi/ zejména s těmi menšími/, protože někdy ani nevědí, co mají v tašce nebo kufru. Pokud podepíšete, ušetříte nám práci s hledáním majitele. Raději o něco větší tašku nebo kufr, než několik malých zavazadel. Při zpátečním balení, to již není ta úhledná kupička vyžehleného prádla, ale spíše hromada čehosi, někdy i cizího.

  • Hned v úvodu je adresa zařízení, pište a posílejte pohledy, raději dříve. Není smutnější pohled než na dítě, které čeká na pohled, který nepřichází a nepřichází. I kdybyste volali několikrát denně, pohled s obrázkem, v očích dítěte, nic nenahradí.

  • Před odjezdem zkontrolujte technický stav kola, zejména stav plášťů, brzd a přehazovaček. Zaměřte se i na způsob řazení, některé děti ani nemají sílu přeřadit. Zkontrolujte i správnou velikost helmy, musí pevně sedět na hlavě a krýt čelo.
    Děkuji za Vaši vstřícnost a pochopení, také za donesené sladkosti a ceny do našich soutěží a věřte, že jich bude opravdu dost a dost. Vedoucí zájezdu J. Potměšilová

Výsledky rozhodnutí o přijetí do mateřské školy pro školní rok 2021/2022

Výsledky rozhodnutí přijímacího řízení do předškolního zařízení pro školní rok 2021/2022
zveřejněno dne 04. 06. 2021

Reg.číslo Výsledek rozhodnutí
01 nepřijat/a
02 nepřijat/a
03 nepřijat/a
04 nepřijat/a
05 nepřijat/a
06 nepřijat/a
07 nepřijat/a
08 nepřijat/a
09 nepřijat/a
10 nepřijat/a
11 přijat/a /§ 34b ŠZ/
12 nepřijat/a
13 nepřijat/a
14 nepřijat/a
15 nepřijat/a /
16 přijat/a
17 přijat/a
18 přijat/a
19 přijat/a
20 přijat/a
21 přijat/a
22 přijat/a
23 přijat/a /§34b ŠZ/
24 přijat/a

Na základě par. 183 zákona č. 561/ 2004 Sb. se zveřejněním tohoto seznamu považují rozhodnutí, kterými se vyhovuje žádostem o přijetí ke vzdělávání, za oznámená.
Počet podaných žádostí: 24
Počet přijatých dětí: 8 + 2 § 34b ŠZ
Počet přerušených správních řízení: 0
Počet nepřijatých dětí: 14
Rozhodnutí o nepřijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání bude rodičům zasláno písemně. Rozhodnutí o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání bude vydáno zákonnému zástupci na žádost.
Mgr. Jitka Potměšilová
ředitelka školy

Třídní schůzka budoucích prvňáčků

Úterý 8.6.
16:00 v budově ZŠ

Ovoce do škol

Informace o provozu školy od 17. 05. 2021

Od pondělí 17. 05. 21 se ruší povinnost školy dělit žáky do homogenních skupin. Z tohoto důvodu se ruší 3. oddělení školní družiny pro žáky 3. ročníku a opět fungují jen 2 oddělení ve složení 1. + 2. ročník a 3. + 4. + 5. ročník. Od 17. 05. se opět otvírá ranní družina.
Sběrová akce 19. 05. - 27. 05. 2021.
Pokud situace dovolí uskuteční se v termínu 20. 06. - 25. 06. 21 škola v přírodě.

Jarní výzdoba

Do fotogalerie bylo přidáno nové album Jarní výzdoba

Čarodějnice v MŠ

Do fotogalerie bylo přidáno nové album Čarodejnice v MŠ

Informace pro MŠ

Dobrá zpráva, vláda na dnešním jednání schválila otevření mateřských škol pro všechny děti. S radostí tedy oznamuji, že od pondělí 3. května 2021 se mohou do MŠ vrátit všechny děti. Neplatí pro ně povinnost testování ani nošení roušek. Prosím rodiče, aby nahlásili p. učitelkám v MŠ, zda dítě v pondělí nastoupí. Děkuji za vstřícnost a přeji hezký víkend JP

UPOZORNĚNÍ NA ZMĚNU JÍZDNÍCH ŘÁDŮ

Vážení rodiče, dojíždějících žáků,
POZOR došlo ke změně jízdního řádu. Domluvte se s p. vychovatelkami na změně odchodu vašeho dítěte ze školní družiny na autobus.

Informace k návratu do škol a testování žáků

Informace k provozu od 12.4. : pedagogicke.info/2021/04/msmtinformace-k-provozu-skol-skolskych.html

Manuál k provozu: koronavirus.edu.cz/files/msmt-manual-k-provozu-skol-aktualizovany-k-rozeslani.pdf

Manuál k testování: testovani.edu.cz/files/msmt-manual-testovani-06-04-2021.pdf

videonávod k testování - LEPU testy: youtube.com/watch

testování diagram: smocr.cz/Shared/Clanky/10281/testovani-diagram.pdf

kontrolní seznam příznaků COVID 19: smocr.cz/Shared/Clanky/10281/kontrolni-seznam-priznaku-covid-19-u-deti-zaku-a-studentu.pdf

Leták pro žáky: testovani.edu.cz/files/testovani-letak-pro-zaky-6-4-21.pdf

Leták pro rodiče: testovani.edu.cz/files/testovani-letak-pro-rodice-6-4-21f.pdf

Informace k provozu zařízení od 12. 4. 2021

Konečně jsme se dočkali a v pondělí 12. 4. 2021 se opět setkáme se všemi žáky školy a s předškoláky , pro které je docházka do MŠ povinná, tj. ti kteří půjdou letos k zápisu nebo budou žádat o odklad školní docházky. Do MŠ mohou nastoupit i děti rodičů, pracujících ve složkách IZS, tj.:
o zdravotničtí pracovníci poskytovatelů zdravotních služeb,
o pedagogičtí pracovníci, kteří zajišťují prezenční vzdělávání v mateřské škole, základní škole, školní družině, školním klubu, v oborech vzdělání Praktická škola jednoletá nebo Praktická škola dvouletá, nebo pedagogičtí pracovníci školských zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy,
o zaměstnanci bezpečnostních sborů,
o příslušníci ozbrojených sil,
o zaměstnanci orgánů ochrany veřejného zdraví,
o zaměstnanci uvedení v § 115 odst. 1 a další zaměstnanci v sociálních službách podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů,
o zaměstnanci Úřadu práce České republiky,
o zaměstnanci České správy sociálního zabezpečení a okresních správ sociálního zabezpečení,
o zaměstnanci Finanční správy České republiky.

Příslušnost k vybraným profesím zákonný zástupce doloží škole potvrzením zaměstnavatele.

MŠMT zaslalo velké množství metodických doporučení k provozu škol a k testování. Veškeré dokumenty jsou k dispozici v jednotlivých odkazech. Zejména upozorňuji na odkazy k Letákům pro žáky i rodiče a k videonávodu na testování. Dnes jsem přivezla testy /LEPU test/ a i na sobě vyzkoušela, testování je zcela bezbolestné a velmi jednoduché. Vzhledem ke skutečnosti, že se musíme do konce školního roku testovat 2x týdně, tak to jistě brzy všichni zvládneme a nebude to nijak stresující.

Zasílám základní společné informace k provozu a testování:

  1. Testování bude probíhat 2x týdně v pondělí a ve čtvrtek antigenním testem. Pokud bude v pondělí některý test pozitivní, odchází do izolace a následně na RT- PCR test jen pozitivně testovaná osoba, pokud bude pozitivní test ve čtvrtek odchází celá třída a vyčká na výsledek RT- PCR testu pozitivně testované osoby.
  2. Testovat se nemusí děti, u kterých je možné doložit negativní výsledek RT-PCR testu nebo negativní výsledek POC antigenního testu (ne starší než 48 hodin) a které zároveň
    nemají příznaky onemocnění COVID-19.
    Testovat se nemusí také děti, které onemocnění COVID-19 již prodělaly a neuplynulo více než 90 dní od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem nebo pozitivního POC
    antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2. Je to ovšem nutné prokázat (např. potvrzením od lékaře, lékařskou zprávou, zprávou z laboratoře v listinné či
    elektronické podobě).
  3. Děti a žáci, kteří se nenechají testovat nebudou moci zůstat ve škole, budou omluveni, ale nebude jim již poskytována distanční výuka, pouze běžné zadávání úkolů.
  4. Pokud třída zůstane v karanténě, opět zahájí distanční výuku, včetně dětí MŠ.
  5. Pro žáky ZŠ stále platí povinnost nošení zdravotnických roušek nebo nanoroušek dle platných norem ve vnitřních a venkovních prostorách školy.
  6. Všichni zaměstnanci mají povinnost nosit respirátory.
  7. V platnosti zůstávají veškerá hygienická opatření platná již od počátku školního roku, dezinfekce rukou, větrání v místnostech, dodržování rozestupů v prostorách školní jídelny, dezinfekce všech vnitřních prostor zařízení, apod.
  8. Pro žáky ZŠ stále platí zákaz zpěvu a tělesné výchovy, která bude nahrazena zvýšeným pobytem venku.
  9. Stále nebude ranní družina, odpolední družina bude fungovat v režimu: 1. oddělení 1. ročník do 16:30 p. Lankašová
  10. oddělení 2. + 4. + 5. do 15:30 p. Říhová
  11. oddělení 3. ročník do 15:00 p. Kopecká
  12. Platný rozvrh od 12. 4. obdrží žáci ZŠ od svých třídních učitelů.
  13. MŠ běžný provoz do 16:00 hodin.
  14. Pravidelné testování se týká i všech zaměstnanců školy, pokud nebyli kompletně očkováni.

PRŮBĚH TESTOVÁNÍ
Mateřská škola

  • Každé dítě bude v šatně před vstupem do třídy MŠ otestováno antigenním testem výtěrem z okraje nosu. Testovat se bude vždy v pondělí a ve čtvrtek. Bez provedení testu nebude dítěti umožněn vstup do třídy. Test provede dítěti jeho zákonný zástupce. Instrukci obdrží rodič od paní učitelky při příchodu do MŠ. Pokud dítě v den testování do školky nepřijde, bude testováno jakýkoliv jiný den při příchodu do školky.
  • Výsledek testu je znám do 15 minut. Zákonný zástupce vyčká společně s dítětem na výsledek testu, v případě pozitivního testu si dítě odvede a objedná se na RT-PCR test.
  • Děti v MŠ nemají povinnost nosit roušky.

Základní škola
-Všichni žáci ve škole se budou muset povinně 2x týdně testovat antigenními testy. Testování bude samotestem přímo ve třídě po příchodu do školy. Testovat se bude v pondělí a ve čtvrtek v kmenových učebnách. V platnosti zůstává časový rozpis ranní docházky, který platil před odchodem na distanční výuku, včetně vstupů. Testování provede vyučující, který v dané třídě učí 1. hodinu, nejmenším dětem budou pomáhat i další pedagogičtí pracovníci.

Postup při výskytu pozitivního testu ve třídě

  • V případě, že se pozitivní test objeví ve skupině testovaných jiný než první den prezenční výuky v daném týdnu, všechny děti, žáci a studenti, kteří byli s pozitivně testovaným v kontaktu při vyučování (včetně školní družiny) během některého z předchozích 2 dnů, musí opustit školu nebo čekat na vyzvednutí zákonným zástupcem spolu s ostatními spolužáky.
  • V případě výskytu pozitivního AG testu skupina takto identifikovaných kontaktů čeká na informaci o potvrzení pozitivně testovaného konfirmačním RT-PCR testem. Pokud konfirmační test RT-PCR potvrdí infekci u pozitivně testovaného AG testem, předá škola informace o takto identifikovaných kontaktech příslušné KHS, která nařídí daným skupinám a kontaktům karanténu (do nařízení karantény je doporučeno nestýkat se s dalšími osobami a omezit pohyb na veřejnosti).
    V případě, kdy konfirmační test RT-PCR nepotvrdí infekci u původně pozitivně testovaného AG testem, doloží tato osoba neprodleně výsledek dané škole, která dále informuje všechny původně indikované kontakty. Všechny dotyčné osoby se mohou po této skutečnosti vrátit k prezenční výuce bez dalších potřebných kroků.

Další informace budu zasílat průběžně, s případnými dotazy se obracejte na své třídní učitele. Společně to zvládneme, hlavně klid a zdravý selský rozum.
Hezký den Vám přeje ředitelka Jitka

Informace k dalším dnům

Hezký den všem,
bohužel situace zůstává stále stejná, a tak i naše výuka nezaznamená žádné změny. Rozvrh on- line výuky se nemění, jen žákům 3. ročníku přibyla hodina hudební výchovy a všem i hodiny pracovních činností nebo výtvarné výchovy, které nejsou on line, ale úkoly byly zadány e- mailovou korespondencí. Ve vestibulu školy stále zůstávají k dispozici sešity a nyní i výtvarný materiál. Blíží se krásné jarní svátky - Velikonoce, určitě se pustíte do výroby krásných velikonočních dekorací. Někteří možná mají doma nově narozená mláďátka, všechno nafoťte a pošlete p. učiteli, který vloží na webové stránky. Udělejme si radost hezkým obrázkem, fotografii, když situace zatím moc radostná není. Hezké sluníčkové dny přeje říďa Jitka

Práce žáků ZŠ

Do fotogalerie bylo přidáno nové album Práce žáků ZŠ

Žlutý pátek

Do fotogalerie bylo přidáno nové album Žlutý pátek

Vyhlášení žlutého dne

Krásný středeční podvečer, distanční výuka se rozběhla naplno i u žáků, kteří ještě minulý týden chodili do školy. Přes počáteční technické problémy snad vše funguje a všichni se připojují. Ještě jsou k dispozici 4 tablety. Protože jsou od pondělí zavřená papírnictví, jsou na lavici ve vestibulu školy k dispozici nové sešity. Škola bývá přístupná během dopoledne nebo se lze telefonicky domluvit s p. Lafkovou nebo p. Zalabákovou. Protože se blíží jaro, vyhlašuji na pátek 5. 3. žlutý den. Oblékněte si na výuku něco krásně žlutého, ať se nám ty šedivé zamlžené dny pěkně rozsvítí. Připomínám, že v týdnu od 8. 3. - 12. 3. probíhají jarní prázdniny. Hezký večer přeje ředitelka Jitka

Informace pro rodiče MŠ

Oznámení pro veřejnost!
Mateřská škola Brandýs n. L. - Stará Boleslav, Dr. Beneše 260, na adrese Okružní 1808, byla určena po dobu uzavření mateřských škol z nařízení vlády, resp. Nařízení hejtmanky Středočeského kraje, pro vykonávání péče o děti pracovníků IZS a usnesením vlády vybraných profesí.
• Bližší informace včetně postupu pro umístění dětí dle NV najdete na www.mslimanovavila.cz v sekci DOKUMENTY
• Spuštění provozu je plánováno od středy 3. 3. 2021.
• Vše je řízeno přes Odbor školství Středočeského kraje.
• Přes KU také probíhá registrace dětí, kde musí proběhnout schválení.
Mateřská škola je zařízena pro děti ve věku od 3 let.

Informace k 1. 3. 2021

Sděluji, že pro malý zájem školní stravování nebude v provozu.
Podle nových pravidel škola již nevydává potvrzení o ošetřovném. Bližší odkaz k ošetřovnému https://www.cssz.cz/web/cz/aktualni-informace-k-osetrovnemu.
Pokud potřebujete pro své dítě zapůjčit tablet, sdělte tuto skutečnost třídnímu učiteli, který zajistí předání. Dnešního dne lze tablety zapůjčit odpoledne mezi 14:00 - 15:00.

Distanční výuka

Dobré sobotní ráno, včera ve večerních hodinách vláda rozhodla o uzavření škol a školek s účinností od 1. 3. 2021. Bohužel nás to opět vrací k distanční výuce, která začne hned v pondělí 1. 3. K videokonferencím se budou žáci přihlašovat stejným způsobem jako na podzim. Veškeré bližší informace, včetně rozvrhu, obdržíte emaily od třídních učitelů. Pokud budete mít zájem odebírat obědy, týká se pouze žáků školy a předškoláků , pro které je docházka do MŠ povinná, nahlaste se během dneška a zítřka u p. Lafkové. Samozřejmě vaření obědů bude vázáno na počet zájemců. Zkusme tuto dobu překonat s úsměvem a pozitivním myšlením a pokud to počasí a nařízená opatření dovolí, přesuňte odpolední čas ven, vždyť příroda je ten nejlepší lék na pocuchané nervy. A ta jarní je obzvlášť silná. Věřím, že se společně brzy zase uvidíme. Vaše ředitelka Jitka

Informace o výskytu nemoci Covid 19 v základní škole

Vážení rodiče, jedna naše kolegyně je doma v karanténě s nemocí COVID19. Po konzultaci s hygienou nemusíme jít zatím do karantény. Sledujte prosím své děti, pokud budete pozorovat příznaky jakéhokoliv nachlazení, okamžitě kontaktujte svého dětského lékaře a tuto skutečnost mu sdělte. Děkuji za pochopení J. Potměšilová

Masopust v MŠ

Do fotogalerie bylo přidáno nové album Masopust v MŠ

Karneval

Informace k testování

Jak již všichni víte z médií, návrat žáků do škol je podmíněn testováním žáků. Celá akce se má rozběhnout 1. března a v naší škole se bude zatím týkat všech žáků, kteří každodenně dochází do školy. Na bližší informace ohledně testování teprve čekám, snad v pondělí 22. února má MŠMT vydat metodický pokyn, tak uvidíme. Jakmile získám více informací, budu Vás okamžitě informovat. Počasí se lepší, čeká nás i sluníčko, vezměte děti do přírody, ať si vyčistí hlavy a srovnají záda. Pokud se vám povede pěkná fotka ze společného výletu, pošlete ji na email pana učitele a on ji přidá na webové stránky. Když se nemůžeme se všemi vidět ve škole, tak alespoň zprostředkovaně přes fotografie. Bohužel ani snaha 680 malotřídních škol o návrat všech malotřídních žáků do škol nebyla vyslyšena a výjimka nám udělena nebyla. Hezký víkend J. Potměšilová

Aktuální informace

Bohužel škola i nadále zůstává pro žáky 3.ročníku uzavřena a pokračuje jejich distanční výuka. Naše škola se spolu s dalšími českými málotřídkami zapojila do pilotního projektu testování žáků proti covid 19 z důvodu získání výjimky pro možný dřívější návrat našich žáků do škol. Zatím nemám žádné konkrétní informace, ale věřím, že do konce týdne budu "moudřejší" a znát bližší informace. Všechny distančníky zdravím, ještě to chvilku vydržte a snad se již brzy uvidíme. Vaše říďa

Informace k otevření MŠ

Mateřská škola bude opět otevřena v pondělí 8. února 2021. Karanténa končí ve čtvrtek 4. února 2021, v pátek 5. února 2021 proběhne sanační den - budova MŠ bude kompletně vydezinfikována a ionizována.

Informace k Žádosti o ošetřovné pro děti v karanténě

Vážení rodiče, ředitelka školy již nevyplňuje doklad o ošetřovném. Veškeré pokyny, včetně žádosti o ošetřovné naleznete na stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí ČR - mpsv.cz/osetrovne. Musíte však informovat svého zaměstnavatele. Pevné nervy a úsměv na rtech přeje Potměšilová

Testování MŠ

Vážení rodiče dětí MŠ, neodkládejte prosím testování svých dětí. Čím dříve budeme vědět výsledky testů, tím dříve budeme moci opět otevřít. Výsledky testů /zejména pozitivních/nahlaste prosím na email jana.kucerova@zskostelnihlavno.cz. Děkuji za pochopení a přeji vám samé negativní testy Potměšilová

Informace o uzavření MŠ

Z nařízení KHS bude od 26.1. 2021 do 04.02 2021MŠ uzavřena z důvodu karantény. Veškeré informace obdrží zákonní zástupci emaily přímo z hygieny.

Prosba

Vážení rodiče,
prosím neposílejte děti do školy a MŠ, pokud se necítíte dobře, setkali jste se s pozitivně testovaným člověkem nebo čekáte na výsledky testu na COVID 19. Vystavujete zejména MŠ riziku uzavření. Opravdu stačí pouze jedno pozitivně testované dítě v MŠ a z nařízení hygieny dojde k jejímu uzavření. Děkuji za pochopení ředitelka školy

informace o testování

****HURÁ!!!!!!!! Testy PCR vyšly negativně, tak jedeme vesele dál. Hezký večer Potměšilová

Informace k vysvědčení

Vážení rodiče,
pololetní klasifikaci budeme uzavírat v pátek 22. 01. 2021. Podle rozhodnutí MŠMT je vysvědčení (v našem případě to bude výpis z vysvědčení) vydáváno ve čtvrtek 28. ledna. Pokud by pro žáky 3.ročníku stále platila on line výuka a nemohli by být tento den ve škole, dostanou toto vysvědčení nejpozději tři dny po svém návratu. Každopádně výsledky hodnocení, nepřítomných žáků, obdržíte 28. ledna do svých emailových účtů. Hodnotit budeme v souladu s naším školním řádem pomocí klasifikace, učitelé mají pro pololetí hodnocení dostatek podkladů jak z prezenční výuky, tak z výuky distanční. Pokud by někdo měl zájem o slovní hodnocení, musí požádat písemně do 20. 01. 2021 / formulář ke stažení v dokumentech/. Pololetní prázdniny budou v pátek 29. 01. 2021. Přeji úspěšný týden Mgr. J. Potměšilová

Novoroční přání

V roce 2021 Vám přejeme hodně zdraví, tolerance, pevné nervy a dobré internetové připojení. Zaměstnanci školy

Školní jídelna - platba za měsíc prosinec

platba.docx

Informace k docházce od 30. 11. 2020

V pondělí 30.11. 2020 se ke školní docházce vrátí i žáci 3. ročníku. Abychom dodrželi všechna nařízená opatření dojde ke změně rozvrhu i časového rozvržení výuky. Ranní družina stále nebude, z důvodu zákazu vzájemného prolínání žáků jednotlivých ročníků, odpoledne však budou otevřena tři oddělení školní družiny. Stále zůstává v platnosti zákaz zpěvu, tělesné výchovy a povinnost nosit roušky i během výuky / nutnost mít alespoň 2 roušky na den/.
Přehled změn od 30. 11. 2020:

  • 3 oddělení školní družiny
  1. oddělení - 1. ročník
  2. oddělení - 2. ročník + 4. ročník + 5.ročník /pouze dojíždějící žáci/
  3. oddělení - 3. ročník /jen do 15: 00 hodin/
  • časový harmonogram ranních příchodů:
    7 : 25 - 1. ročník
    7 : 30 - 2. ročník
    7 : 35 - 3. ročník
    7 : 40 - 4. + 5. ročník
  • změny v rozvrhu zašlou třídní učitelé, nebude odpolední výuka
  • časový posun o 10 minut mezi 3. a 4. vyučovací hodinou- konec výuky v 11 : 45, 12 : 40, 13 : 40
  • vyzvedávání dětí ze školní družiny v čase mezi 12:15 - 13:15, potom až ve 14:15, z důvodu nenarušování odpoledního programu /vycházky mimo areál školy/
    Plánované ředitelské volno jen 22. 12. 2020.
    Děkuji za pochopení změn, které bylo nutné provést.
    Přeji Vám krásný adventní čas, hodně zdraví, pohody a pevné nervy J. Potměšilová

Mikuláš MŠ 4.12.

Základní informace k otevření školy

Děti musí mít na den 2-3 roušky.
Ranní družina nebude v provozu.
Třídní schůzky proběhnou online - termín Vám sdělí během tohoto týdne třídní učitel/ka.

Rozvrh od 18.11.

Dobrý den,
v šuplících tříd najdete vložené rozvrhy od 18.11.
zsonline.cz/khlavno

Organizace on - line výuky

Vážení rodiče, milí žáci,
nejdříve mi dovolte popřát vám hodně zdraví a osobní pohody v této nelehké době. Chtěla bych vám poděkovat za pomoc při tvorbě účtů vašich dětí a omluvit se za technické problémy, které jste měli. Snažíme se je řešit a odstraňovat, kdo si přesto neví rady, může přijít v pondělí 2. 11. ve 12:30 do školy /popř. si telefonicky domluvit jiný čas/, bude zde osobně přítomen správce Google účtů, který se společně s vámi pokusí problém vyřešit.
Organizace online výuky
Jak již všichni víte 2. 11. se školy neotevřou, tudíž přecházíme k „variantě B“ – online konferencím, které budou probíhat denně dle rozpisu proklik na rozvrhrozvrh-online-vyuky.docx. Znovu připomínám, že distanční výuka je pro žáky povinná. Informace k přihlášení do jednotlivých učeben jste obdrželi od vyučujících. Jsem si vědoma, že zejména pro žáky 1. a 2. ročníku to bude velmi obtížné období. Pro informace o učivu zůstává stále v platnosti „šuplíková“ nástěnka na zsonline.cz/khlavno . Žáci 3. – 5.ročníku budou postupně přecházet k práci přímo v Google učebně návodné video zde aktivní proklik na návod youtube.com/watch. Nebojte se, jistě to společně zvládneme.
Nyní několik důležitých doporučení:
Doporučení pro žáky

 pracujte poctivě a pečlivě, distanční vzdělávání je v tomto případně řádnou formou vaší výuky, po jeho skončení se opět vracíte k prezenční výuce, při plnění úkolů buďte féroví, pracujte samostatně
 nevhodné chování při videokonferencích nebo při samostatné práci v učebně bude kázeňsky postihováno
 do virtuální učebny vstupujte nejdéle 5 minut před začátkem výuky
 snídani, pití a toaletu zvládněte před začátkem výuky, abyste nemuseli odbíhat
 mobilní telefony, pokud na nich nepracujete, zůstanou vypnuté
 při výuce nevypínejte kameru, pokud o to nebudete požádáni vyučujícím, ve škole se taky neschováváte pod lavici
 chatovat budete jen po vyzvání vyučujícím, soukromou chatovou korespondenci si vyřídíte až po výuce
 mějte vždy připraveny všechny pomůcky, které k výuce potřebujete
 sledujte denně komunikační kanály od Vašich pedagogů - Učebnu, nástěnku i školní web, kde jsou pravidelně veškeré aktuality, nebojte se komunikovat se svými pedagogy nebo vedením školy
 při jakékoliv nejasnosti komunikujte se svými učiteli, můžete předat jakoukoliv zpětnou vazbu, např. způsob a množství učiva, způsob komunikace, funkčnost techniky, apod.

Doporučení pro rodiče při jejich kontrole a pomoci dětem

 věnujte se prosím sledování práce a podpoře svých dětí. Situace je to nelehká, obtížná, ale velmi potřebná
 stanovte dětem při dálkové školní práci pokud možno jasný program časový i obsahový, zařaďte i vhodné přestávky
 sledujte denně komunikační kanály od Vašich pedagogů – email, nástěnku i školní web, kde jsou pravidelně veškeré aktuality, nebojte se komunikovat se svými pedagogy nebo vedením školy (přednostně elektronicky)
 podpořte Vaše děti, chvalte je a motivujte
 při jakékoliv nejasnosti komunikujte se svými učiteli, můžete předat jakoukoliv zpětnou vazbu, např. způsob a množství učiva, způsob komunikace, funkčnost techniky, apod.
 pokud nemáte technické možnosti dálkové komunikace (internet), kontaktujte telefonicky svého třídního učitele, domluvíte předávání úkolů – např. schránka ve vestibulu školy
 své dotazy, postřehy, podněty nebo náměty můžete samozřejmě kromě svých pedagogů směřovat i vedení školy

Informace k ošetřovnému
Škola již nevydává potvrzení k žádosti o ošetřovné. Veškeré informace mpsv.cz/web/cz/osetrovne

Problém s připojením přes tablety a mobilní telefony

Dobrý den,
pokud někdo má problém s připojením na Google účty přes tablet či mobilní telefon, tak se nejedná o chybu z vaší strany. Vše je již v řešení. Děkujeme za pochopení.

Keramika

Aktualizace informací z 13.10. 2020

Od středy 14.10. zůstávají všichni žáci doma.
Protože se jedná jen o pár dnů, online výuku formou video konferencí zatím zavádět nebudeme. Úkoly budou nadále zasílány na portál zsonline.cz/khlavno. Po celou dobu distanční výuky jsou Vám naši pedagogové k dispozici prostřednictvím emailů, popř. i pomocí jiných komunikačních kanálů, které Vám sami nabídnou.
Distanční vzdělávání je oproti jaru povinné!
Pokud bychom se do lavic počátkem listopadu nevrátili, pak by přišlo na řadu i online vzdělávání formou video konferencí.. Z tohoto důvodu Vám budou do konce toho týdne zaslány prostřednictvím emailů přístupové údaje a důležité pokyny ke zřízení Google účtů vašich dětí.
Školní družina
Školní družina je mimo provoz.
Školní stravování
Školní jídelny musí umožnit žákům stravování za patřičných hygienických podmínek. Žáci, kteří jsou na distančním vzdělávání, si mohou tedy dle vládního nařízení chodit pro obědy, které budou vydávány do vlastních, jménem označených jídlonosičů. Máte-li o stravování zájem, je potřeba obědy na následující den přihlásit v čase 8:00 - 11:00 na telefonním čísle 734 575 374. Informace o způsobu výdeje obědů budou sděleny při přihlášení ke stravování. Jinak všechny obědy byly z důvodů zrušení prezenční výuky automaticky všem odhlášeny.
Ošetřovné
Pro děti mladší 10 let je možné čerpat ošetřovné. Postup přímo z MPSV zde:
osetrovne-od-14.10.pdf
Ostatní informace
Pro rodiče pracující jako zdravotníci nebo další osoby zajišťující v této době chod státu je zřízena spádová škola zajišťující prezenční přítomnost dětí. Pro nás je to ZŠ Palachova a informace pro případné zájemce jsou přístupny tady: brandysko.cz/zs-palachova-pro-quot-prvni-linii-quot-jak-zazadat-o-umisteni-ditete/d-55341
Volné dny
V termínu od 26.10. do 30. 10. mají žáci volno, distanční výuka neprobíhá. Ve školách bychom se měli všichni sejít v pondělí 2.11.2020.

S úsměvem :-) Mgr. Jitka Potměšilová

Pokyny k distančnímu vzdělávání

Vážení rodiče, od zítra 14.10. bude opět probíhat distanční výuka. Úkoly budou zadávány přes zsonline.cz/khlavno. Do pátku obdržíte do svých emailů pokyny k vytvoření GOOGLE účtů pro své děti. Děkujeme za spolupráci a přejeme pevné nervy.

Elektroodpad

Z důvodu změny svozových podmínek již nebudeme sbírat elektroodpad. Baterie a tonery zůstávají.

ROUŠKY

Od 10.9. jsou povinné roušky pro žáky ve společných prostorách školy.

Fotografie z vítání prvňáčků najdete v sekci fotogalerie.

Informace MŠ

Informace pro rodiče dětí MŠ pro školní rok 2020/2021
Zákonní zástupci (doprovázející osoby) nebudou mít možnost vstupu do MŠ. Děti si po zazvonění na kameru převezme učitelka osobně u venkovních vchodových dveří příslušné třídy (přední í zadní vchod do MŠ). Při odchodu dětí domů učitelka předá dítě též u vchodových dveří příslušné třídy. Je tedy nutné počítat s jistou časovou rezervou při předání a vyzvednutí dítěte, MŠ se uzavírá v 16:00h. V případě pohybu dětí na školní zahradě či školním dvoře si zákonný zástupce nebo pověřená osoba vyzvedáváním dětí vyzvedne své dítě u vstupu na zahradu nebo u zadního vchodu do MŠ. Není dovoleno vstupovat mezi děti. Výjimku mají pouze zákonní zástupci nově přijatých dětí v adaptačním režimu. Tito zákonní zástupci (pouze jedna osoba) mohou vstoupit do MŠ s ochrannou rouškou na dobu nezbytně nutnou.
Děti si neprodleně po přezutí a převlečení dojdou do umývárny MŠ, kde si umyjí důkladně ruce alespoň 30 sekund a poté použijí dezinfekci.
Děti a pracovníci mateřské školy roušky v prostorách školy nosit nemusí.
Při příchodu i odchodu dětí použijí učitelky na doporučení ochranný štít.
Na doporučení MŠMT budou aktivity během dne probíhat větší část dne venku v areálu školy.

Změna ceny stravného

Změna ceny stravného od 1.9.2020

Vážení rodiče, v návaznosti na zdražování cen potravin jsme nuceni zvýšit ceny stravného od 1.9.2020 a to: ZŠ 7 - 10 let na 30 Kč, 11 - 14 let na 32Kč, zaměstnanci na 35 Kč, děti v MŠ na 36Kč. Děkujeme za pochopení a věříme, že bude Vašim dětem i nadále chutnat. Kolektiv školní jídelny

Informace k zahájení školního roku 2020/2021

Informace k zahájení školního roku 2020/2021
Vážení rodiče, milí žáci,
začíná nový školní rok, který snad proběhne obvyklým způsobem, jak ho známe z předcházejících let. Doufám, že se všichni již těšíte a v úterý 1. 9. 2020 se dostavíte do školy. Zahájení školního roku proběhne s mírným omezením a v závislosti na počasí. Od žáků se nevyžaduje prohlášení o bezinfekčnosti.

Varianta suchá – účast rodičů v omezeném počtu možná:
Všichni se sejdeme v 7:50 na školním dvoře.
Vstup vraty od 7: 40 – 7:50.
Žáci 2. – 5. ročníku utvoří skupinu se svým třídním učitelem.
Slavnostní přivítáni žáků 1. ročníku.
Přechod žáků do svých tříd – již bez účasti rodičů, s výjimkou rodičů žáků 1. ročníku, bez přezutí.
Před vstupem do budovy nutná dezinfekce rukou.
Zápisní lístek do školní družiny si vyzvednete venku na dvoře.

Varianta mokrá – pouze rodiče 1. ročníku:
Sraz žáků před budovou školy, kde si je vyzvednou v 7:45 třídní učitelé.
Před vstupem do budovy nutná dezinfekce rukou.
Přechod žáků do kmenových tříd, bez přezutí a bez rodičů.
Žáci 1. ročníku i s rodiči – v omezeném počtu.
Zápisní lístek do školní družiny si vyzvednete ve vestibulu školy.

Další informace o stanovených hygienických a protiepidemických pokynech k organizaci školního roku 2020/21 ke stažení níže.
Na setkání s vámi se všichni moc těšíme.

Příprava nového školního roku 2020

Nový školní rok 2020-2021 bude zahájen v úterý 1. 9. 2020 a to v plném režimu prezenční výuky pro všechny žáky. Nebudou platit žádná omezení týkající se počtu žáků ve třídách a při vstupu do školy se již nebude předkládat prohlášení o bezinfekčnosti (odlišnost od provozu školy v květnu).

Manuálem MŠMT jsou stanovena přesná pravidla, jak postupovat v případě podezření na výskyt nemoci COVID-19 u žáka nebo zaměstnance nebo jak postupovat v případě, kdy žák bude mít příznaky infekčního onemocnění.

Během příštího týdne zveřejním veškeré nutné informace, které se ke startu školního roku vážou, a to především:

  1. hygienická pravidla a další pravidla směřující ke snížení rizika přenosu infekčních onemocnění

  2. postup při výskytu podezření na nemoc covid-19 a při výskytu nemoci covid-19

  3. organizační opatření při zahájení školního roku 20/21.

Hezký zbytek prázdnin a klidné pohodové dny přeje J. Potměšilová