Přeskočit na hlavní obsah stránky

2021/2022

Jmenování nové paní ředitelky

Od 01. 08. 2022 byla do funkce ředitelky školy jmenována paní Mgr. Jana Tremlová.

Práce žáků ZŠ

Do fotogalerie bylo přidáno nové album Práce žáků ZŠ

Výsledky přijímacího řízení ukrajinských dětí

vysledky-uk.pdf

Plavání

Do fotogalerie bylo přidáno nové album Plavání

ŠVP 2022

Do fotogalerie bylo přidáno nové album ŠVP 2022

2. zpráva ze školy v přírodě

Včera i dnes jsme již konečně vytáhli kola a zatím dohromady najeli 35 km. Po dnešní výuce jsme soutěžili v běhu a střelbě na cíl. Odpoledne následoval cyklistický výlet do lanového parku Na větvi, kde se všichni parádně vyřádili a samozřejmě také něco nakoupili. Po zasloužené večeři a výborném moučníku proběhl volný program. Všichni jsou v pořádku, žádné slzy ani stýskání po domově.
"Odpočatý" tým školy v přírodě:-)

Zpráva ze školy v přírodě 29.5.

Ahoj všichni,
hlásíme se z Bělče. Cesta proběhla v naprostém klidu, zastávka v Mekáči byla chutná. K obědu byl řízek se salátem a polévka s játrovými knedlíčky. Nyní již všichni na pokojích, vybalují a povlékají postele. Bohužel zatím prší, tak nás čeká odpoledne plné her a soutěží v budově. Užívejte zaslouženého klidu, my jdeme krotit divou zvěř.

Příručka pro rodiče...ЩО РОБИТИ ДЛЯ ІНТЕГРАЦІЇ В СИСТЕМУ ОСВІТИ В ЧЕСЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ

prirucka-pro-rodice.pdf

Prosinec v ZŠ

Do fotogalerie bylo přidáno nové album Prosinec v ZŠ

PF 2022

Vyhlášení ředitelského volna na dny 20.- 22.12.2021

Vážení rodiče, milí žáci
velice se omlouvám za komplikace, které Vám způsobím, ale vzhledem ke skutečnosti, že dle aktuální informace je PCR testem potvrzena pozitivita žáka, který byl v pátek ve škole, rozhodla jsem se po dohodě se zřizovatelem vyhlásit ředitelské volno na celé tři dny 20. - 22. 12. 2021. Předpokládám, že někteří budete osloveni KHS, která vám sdělí bližší informace a vyzve k provedení PCR testu u vašeho dítěte.
Mateřská škola uzavřena není, pouze žádám rodiče, kteří mají dítě i v základní škole, aby zvážili docházku mladšího sourozence do MŠ.
Zájemci o stravování nahlásí svůj požadavek do zítra do 8:00 vedoucí školní jídelny p. Lafkové, a to buď telefonicky nebo na e-mail jidelna@zskostelnihlavno.cz.
Děkuji za pochopení a všem přeji krásné pohodové Vánoce, hlavně pevné zdraví a mnoho pracovních i osobních úspěchů v roce 2022. J. Potměšilová

ŘEDITELSKÉ VOLNO ZŠ I MŠ

Ředitelka Základní školy a mateřské školy Kostelní Hlavno vyhlásila na středu 22. 12. 2021 ředitelské volno pro žáky ZŠ i děti MŠ.
Důvodem je odstávka školní jídelny a zhoršená epidemiologická situace v souvislosti s COVID 19.

Informace o testování

Dobrý den, všem rodičům a žákům naší školy.
Vláda rozhodla, že žáci v okrese Praha-východ se budou v termínech 8. a 15. listopadu opět screeningově testovat. Toto se tedy týká i naší školy, testování bude probíhat Ag testy za velmi obdobných podmínek, jako tomu bylo na začátku letošního září. A to včetně výjimek (plně očkovaní žáci nebo žáci po prodělaném onemocnění Covid 19). Testování se netýká dětí v MŠ.
Bližší informace o způsobu testování lze získat na webu MŠMT: edu.cz/covid-19/testovani-ve-skolstvi/jak-na-to-ve-skole.

Karanténa v MŠ

Vážení rodiče, z nařízení hygieny je až do 29.10.2021/včetně/uzavřen provoz MŠ z důvodu karantény. Prosím, vyčkejte na pokyny od hygieny. Vzhledem k blížícím se podzimním prázdninám, prosím rodiče, aby si ponechali doma i starší sourozence - žáky základní školy. Obědy jsou automaticky odhlášeny po celou dobu karantény.
Ošetřovné: V případě nařízené karantény má právo na ošetřovné rodič dítěte mladšího 10 let. V současnosti ale již neplatí výhody ošetřovného platné během mimořádných opatření, ale platí běžná pravidla. To znamená, že nárok na ošetřovné má zaměstnanec, který nemůže pracovat, protože musí pečovat o zdravé dítě mladší 10 let proto, že byla dítěti nařízena karanténa. Výše ošetřovného se počítá od prvního kalendářního dne a činí 60% redukovaného denního vyměřovacího základu za kalendářní den. Ošetřovné je poskytováno na 9 kalendářních dnů (u samoživitelů až 16 dní. Vyplněný formulář potvrdí příslušné dětské zařízení. Odkaz na formulář jeeportal.cssz.cz/web/portal/-/tiskopisy/zoppd.
Vyplněný formulář si lze nechat potvrdit elektronicky na e-mail: jitka.potmesilova@zs.kostelnihlavno.cz nebo nechat potvrdit po telefonické domluvě u p. Lafkové.
Přeji všem pevné zdraví a zároveň žádám o zodpovědnost a pečlivé zvážení zdravotního stavu vašeho dítěte před odchodem do školy nebo školky. Hezký den přeje J. Potměšilová